CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, July 19, 2008

PERAYAAN : "Bunga Api"


19/07/2008 (SABTU) - Banarnya malu plang ku kan mempost gambar di atas ani, sebab biasa saja..nothing special.., iski plang diri meliat shot bunga api Photog yang lain lawa-lawa atu, tapi kan buat cemana jua.., aku alum pandai menshot bunga api, lagipun jua aku kurang tampat betanya teknik jua..straight to the point lah, gambar ani di ambil masa persembahan bunga api malam minggu yang lapas, kan turun plang ku ke padang..inda tah ku kira di mana ku kan beguring / begulik / betiarap apa nanti untuk kan ngambil shot, tapi hajat ku inda kesampaian sal hari hujan.., takut sumthing happen to my camera ani, ku pendam saja lah hasrat murni lagi mulia ku atu, and gambar di atas ani ku ambil di beranda rumah saja.., same dalam 3 tahun kebelakangan ani..mliat di beranda jua..=( tapi sekajap jua saja bunga api nya, inda lagi lawa latupnya.., kebasahan tia kali udah karbaitnya kehujanan, dan malam atu jua belajar sesuatu yang baru lagi.., shot sebalah malam pun ada teknik dan tricknya, iatah kan di teroka pelahan-lahan....so..ini aje yang ada lah.., Insya Allah, kalau ada peluang nanti mencuba lagi.. dan yang paling ku sadar ialah..aku masih lagi alum pandai ngambil shot sebalah malam and teknik ngambil shot bunga api, masih banyak lagi yang ku perlu belajar dari rakan-rakan Photog diluar sana walaupun gambar yang ku ambil mendapat respon and komen positif dari blogger lain, thanks anyway..dan ada seorang Photog atu membagitau aku, "lau kan ngambil shot bunga api lawa jangan lupa bawa tripod", tripod? untuk apa? iatah membilak-bilak balik buku manual DSLR ani cemana kan makai DSLR ku secara optimum..Insya Allah next three month ani aku akan cuba dapatkan barang penting dulu lah untuk kamera ku sebab Insya Allah dalam bulan 9 atau 10 nanti kami ada acara indoor di sekolah..iatah prepare awal lah..untuk mendapatkan hasil yang memuaskan..bukan sanang kan dapat model-model yang sudi digambar ani =)

2 comments:

Anugerah said...

macho dah 2 gmbr bungapi mu ah,dripada aku langsung nada haha..bah belajar tah tenik2 mgambar a2,lau mahir ajar lagi aku ah hehe

HSO Organization Ltd said...

ilmu pertama yang ku turunkan arah kau ialah jangan lupa bawa tripod nanti untuk menggambar bunga api & scenary waktu malam, pasal apa nah? jawapannya ada arah website Ken Rockwell, ada ampai-ampai linknya tu diluar, aku pun baru tau jua..banyak lagi rahsia & teknik yang di bagitaunya dalam webnya, sediakan saja kamus english..he..he..